OPŠTINA NEGOTIN DOBILA 70 ZVONA ZA ODLAGANJE STAKLENE AMBALAŽE

Reč je o kontejnerima za odlaganje staklene ambalaže ambalaže Kompanije „Sekopak“ doo iz Beograda, koja će biti postavljena širom naše opštine.

-Saradnja javnog, privatnog i civilnog sektora neophodna je za rešavanje ključnih izazova današnjice kada je reč o zaštiti životne sredine. Zato je donacija ovih reciklažnih zvona, čije je postavljanje u toku na brojnim mestima u gradu i u bližim selima, od velikog značaja i za samu opštinu Negotin jer će značajno unaprediti upravljanje otpadom i doprineti povećanju reciklaže ambalažnog otpada, u ovom slučaju stakla.- poručio je je Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i uputio apel svima da čuvaju životnu sredinu i stakleni otpad odlažu u zvona predviđena za to.

Opština Negotin se javila na poziv koji je Kompanije Sekopakuputila jedinicama lokalne samouprave i komunalnim predzećima i na taj način dobila 70 zvona za odlaganje staklenog otpada.

– Želim da se zahvalim Opštini Negotin i Javnom komunalnom preduzeću koji su se odazvali na naš javni poziv i što smo danas ovde da postavimo zvona ili kontejnere za za stakleni ambalažni otpad. Ovo je početak saradnje za Negotinom i ja se nadam da ćemo u nekom narednom periodu postaviti kontejnere za ostale četiri vrste ambalažmog otpada koji takođe treba sakupiti, pored staklenog ambalažnog otpada. Sekopak je pre dve godine započeo projekat za sakupljanje staklenog ambalažnog otpada širom Republike Srbije i iz tog projekta dobili smo rezultat da otprilike svaki od ovih kontejnera da jednu tonu staklenog ambalažnog otpada a naša želja je da se količina poveća na tonu i po- rekla je generalna direktorka firme Sekopak doo Beograd, Violeta Belanović.

Promociji donacije koja za cilj ima zaštitu životne sredine, prisustvovali su građani koji su se odazvali akciji prikupljanja staklene ambalaže i učenici Osnovne škole Vuk Karadžić.sa svojim učiteljisama kojima su Sekopak i Javno komunalnog preduzeće „Badnjevo“ pripremili prigodne poklone za prikupljeni stakleni otpad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *