IZABRANI PREDSTAVNICI BORSKOG OKRUGA NA SMOTRI „PESNIČE NARODA MOG“

„Pesniče naroda mog“ smotra recitatora, opštinskog i okružnog ranga, održana je u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“. Na 54. Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Valjevu, 19. i 20 maja, našu opštinu i Borski okrug predstavljaće Milica Ćosić, učenica Negotinske gimnazije, Kristina Trailović iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova i Trifun Đorđević, đak OŠ „Branko Radičević.

Učesnike Okružne smotre recitarora „Pesniče naroda mog“ocenjivao je žiri u sastavu: Vesna Tešović, profesor književnosti i srpskog jezika, direktor Biblioteke u Boru, Predrag Grbić, glumac pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

Drugo mesto na Okružnoj smotri u starijem uzrastu osvojila je Jovana Lekić, a treće Elena Stingić, učenice Negotinske gimnazije. U srednjoj kategoriji drugo mesto pripalo je Anji Tričković , a treće Mini Radivojević, učenicama iz OŠ „Vera Radosavljević“. U najmlađem uzrastu, drugo mesto je osvojila Maja Dimitrijević iz OŠ „Branko Radičević“, a treće Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“.

 

Foto: Narodna biblioteka Dositej Novaković Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *