ZA KREATIVNOST U TURIZMU 200.000 EVRA

Kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa biće podržane bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od 200.000 evra. Ovim sredstvima u šest gradova i opština, u cilju unapređenja turističke ponude biće realizovano 12 projekata.
Program #EU za kulturno nasleđe i turizam “, koji sprovodi Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju GIZ,  podržaće realizaciju dva projekta u opštini Negotin. Projektom koji će realizovati Muzej Krajine, Upravna zgrada muzeja, Todorčetov konak, Mokranjčeva rodna kuća, Rogljevačke, Rajačke i Smedovačke pivnice,  kamene prerasti i manastir  Vratne,  i manastiri Bukovo i Koroglaš, postaće pristupačnije posetiocima uz mobilnu android aplikaciju i audio vodiče. EU za kulturno nasleđe i turizam podržaće i projekat Vokalnog etno festivala mladih.  koji se bavi očuvanjem i razvojem tradicionalne muzike istočne Srbije i Balkana među mladima ljudi, sa nizom edukativnih radionica, takmičenja i nastupa. Ovaj jedinstveni festival organizuje kreativno udruženje „NEGO“, koje će sredstva Evropske unije iskoristiti kako bi na inovativne i kreativne načine upotpunili doživljaj posetilaca.
Evropska unija, u okviru programa #EU za kulturno nasleđe i turizam, podržaće i projekte u Zaječaru, Topoli, Donjem Milanovcu, Kladovu i Golupcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *