TRADICIONALNI OBILAZAK PRVOROĐENE BEBE

Prva beba u novoj 2023. godini u opštini Negotin rođena je prvog januara u 16 časova i 19 minuta. Majka petogodišnjeg dečaka Ivana Mitrović iz Malajnice na svet je donela i devojčicu Anastasiju dugačku 53 cm i tešku 3,530 kilograma. Prilikom obilaska prvorođene bebe u ovoj godini predsednik Vladimir Veličković je uručio ceveće poželeo dobro zdravlje majci i bebi.

„Zahvaljujem Odeljenju ginekologije i akušerstva što su nam omogućili da danas obiđemo prvorođenu bebu u opštini Negotin i da uručimo skromne poklone i osoblju i majci. Po našoj odluci prvoj bebi u novoj godini darujemo iznos u visini prosečne neto zarade u Republici Srbiji i to je 75.353 dinara, koliko će biti uplaćeno na žiro račun majke. Ne postoji lepši događaj u životu od rođenja novog život, zbog toga i živimo. Voleo bih da bude više prinova i očekujem da ćemo u narednom periodu omogućiti sve uslove da se naši sugrađani opredele za proširenje svojih porodica i da će nas u narednom periodu biti više. Trudimo se da, u okviru naših mogućnosti, obezbedimo bolju budućnost za nove naraštaje.“ rekao je predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković.

 

Na Odeljenju ginekologije i akušerstva Zdravstvenog centra Negotin tokom prošle godine je obavljeno pet porođaja manje u odnosu na 2021. godinu. U 2022. Godini rođeno je 147 beba.

„ Prošle godine je bio dečak, ove godine prva beba je devojčica. Možda će to biti neka sreća da imamo ove godine veći broj beba. Prvi porođaj u ovoj godini je protekao odlično, završen je spontano. Termin je bio osmog, a porodila se porodila u terminu,prvog januara i beba je dobila desetku na porođaju.“, rekao je dr Miroslav Ivić, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *