USPEŠAN KONCERT NAŠE SUGRAĐANKE NENE ĐURIĆ

Nena Đurić, studenkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu priredila je sinoć solistički koncert  u svojoj nekadašnjoj školi u oviru obeležavanja 30 godina od osnivanja Srednje muzičke škole.U svečanoj sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ publika je uživala u izvođenju solo pesama i operskim arijama.
FOTO: UŠ STEVAN MOKRANJAC NEGOTIN
„Program koji sam izabrala za koncert u rodnom gradu sačinjen je  od dela iz raznih epoha i kompozitora: Čilea, Katalani, Šumana, Čajkovskog, Glinke, Obradorsa, Biničkog, Jenka i izvedena su uz klavirsku pratnju profesora Danila Perkovića.Dva dela za trubu i klavir Frinješa Hidaša i Eužena Džozefa Boce izveli su profesori David Surdanović i Milja Videnović i ja sam im veoma zahvalna kao i koleginici sa fakulteta Katarini Mihajlović sa kojom sam otpevala dva dueta kompozitora Čajkovskog i Davorina Jenka“ rekla je sopranistkinja Nena Đurić.
Ova divna mlada sopranistkinja Srednju umetničku školu „Stevan Mokranjac“ završila je 2019.godine  u klasi prof. Vladice Perković  kada i upisuje Fakultet umetnosti u Nišu, u klasi mr Katarine Simonović- Ivanković.
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
 „Solo pevanje sam odabrala vrlo slučajno i spontano, nakon jednog saslušanog časa moje profesorke Vladice Perković. Ali od malena sam pokazivala ljubav prema muzici i pevanju. Adekvatne uzore nemam, ali  veoma cenim Monserat  Kabalje, Renatu Tebaldi, Pavarotija, Dominga i ostale velikane i smatram ih veoma značajnim za našu profesiju.“ istakla je Đurićeva koja je trenutno na četvrtoj godini osnovnih akademskih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu.
Uspešna na mnogim takmičenjima, učesnik  je i brojnih majstorskih kurseva kod eminentnih profesora,  primadone Radmile Bakočević, Ive Mrvoš Anokić, prvakinja beogradske opere Snežane Savić Sekulić, primadone skopske opere Vesne Ilkove Ginovske, Marie Temeši i diriganta Olivera von Dohnányi.
FOTO: NARODNO POZORIŠTE NIŠ
Ovu godinu zapamtiće po svom debiju koji se dogodio 14. juna 2022. u Nišu  kada je tumačila  Mercedes  u operi „Carmen“, francuskog kompozitora Žorž Bizea pod dirigentskom palicom Dejana Savića.
„2022. godina je bila jako produktivna i puna novih iskustava. Želim da naredna bude u miru i zdravlju prvenstvo i da svima nama donese nova, bolja i lepša iskustva i uspehe.“poručila je naša sugrađanka Nena Đurić, kojoj želimo puno uspešnih nastupa kako u zemlji tako i u rodnom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *