OBNOVLJEN PARK KOD HOTELA INEKS

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine u Negotinu je realizovan još jedan projekat. Uređene pešake staze, klupe postavljene u centralnom delu parka, uređene zelene površine koje će zasijati novim sjajem već na proleć,e čine ovaj prostor primamljivim za neka buduća okupljanja naših sugrađana.

„Ovo je deo koji je na ulazu u naš grad i koji je bio u lošem stanju. Uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine uredili smo zemljište i pejzažno sredili ovaj prostor. Imali smo dobar projekat i drago mi je što smo uspeli da dobijemo sredstva. Prostor je pejzažno uređen što će biti vidljivije na proleće. Posađeno je drveće, urađene su šahte, pešačke staze i postavljen je prateći mobilijar. Očekujem da će i ovaj deo grada biti lepa slika Negotina i mesto za odmor. Predstoje nam slične investicije a tiču se delova grada koji su propali od zuba vremena. U narednoj godini posvetićemo se parku kod Pedagoške akademije. Problema ima, rešavamo ih što uz pomoć države, što sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Drago mi je da smo uspeli da prevaziđemo neke veće probleme kako bismo mogli da se bavimo i ovakvim stvarima.“, poručio je je predsednik Opštine Negotin, Vladimir Veličković.

Za realizaciju projekata uređenja dela gradskog parka na k.p. br. 110/1 KO Negotin, površine oko 3.000 m², ytrošeno je pet miliona dinara, Ministarstvo životne sredine je uložilo tri a Opština Negotin dva miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *