INVESTICIJA U UROVIČKU ŠKOLU

Nabavkom i ugradnjom kotla na pelet u Osnovnoj školu „Branislav Nušić“ u Urovici obezbeđeni su bolji uslovi za odvijanje nastave.Ukupna vrednost projekta iznosi 4,3 miliona dinara. Ministarctvo za zaštitu životne sredine je realizaciju podržalo u iznosu od 2,5 milionadok je Opština Negotin izdvojila 1,8 miliona dinara.
Zgrada u kojoj se nalazi škola podignuta je 1985. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja.

„ Želim da se zahvalim predsedniku Veličkoviću i lokalnoj samoupravi što su pomogli u rešavanju ključnog problema u našoj školi. Godinama smo se mučili sa starim kotlom. Stvarno nam puno znači jer je škola sada čistija i toplija. Ovo je veliko selo, dece možda nema toliko ali imamo dovoljan broj đaka koji je u porastu, s obzirom da u selu ima dosta male dece i trudnica što će uticati na povećanje broja učenika u školi.“ rekla je direktorka Snežana Mitulović.

Predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković je prilikom današnjeg obilaska škole poručio da je rešen gorući problem u grejanju škole a da će se lokalna samouprava u narednom periodu, već iduće godine, baviti i rešavanjem i ostalih problema.

„ Ovo je jedan od projekata koji smo realizovali uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine. Radi se o promeni individualnog ložišta u OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici. Ovo je početak realizacije ovakvih investicija, s obzirom da imamo puno školskih i drugih institucija sa individialnim ložištima koje bi trebalo obuhvatiti u cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenja vazduha, a s druge strane i zbog lakšeg i nesmetanog funkcionisanja grejanja u tim ustanovama. Na ovome se nećemo zaustaviti. Razgovarao sam sa direktorom škole o problemima i videćemo da u narednom periodu neke rešimo. Neophodno je sanirati toalete, krov , fasadu i stolariju. Razmotrićemo i prioritetno ići korak po korak.“ izjavio je danas u Urovici predsednik Veličković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *