DOŽIVLJAJI MALE SIRENE ODUŠEVILI NEGOTINSKE MALIŠANE

Naši najmlađi sugrađani su u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ sa oduševljenjem i burnim aplauzima i reakcijama ispratili dečiju predstavu „ Mala sirena“ Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Zaječarska postavka, režija i gluma nasmejala je i stariji deo publike i time potvrdila svoju umešnost glume i zabave začinjenu poletom i posebnom energijom.

„ Mala sirena je dečja predstava puna uspona i padova, šarena u smislu preplitanja različitih i jakih emosija. Ovo je ljubavna priča između princa i male sirene, jako i dobro vizuelno urađena, pun pesama i različitih likova. Svaki lik donosi nešto drugačije, što deca vole. Volim da učestvujem i u večernjim predstavama ali za decu uvek volim da glumim jer deca su najbolja publika. Ja sam kao dete zavolela pozorište i znam koliko ovakvi sadržaji prijaju deci. Moj poziv najmlađima je poziv na druženje, pevanje u želji da zajedno otkrijemo šta se dešava u dubini i površini mora, i kako izgleda spoj dva naizgled nespojiva sveta“ rekla je Marija Stanković, glumica iz Negotina koja i tumači glavni lik.

Reditelj predstave i autor teksta Željko Hubač kaže da je Mala sirena priča o žrtvi koju smo spremni da damo zarad ljubavi.

„Danas je priča o ljubavi postala pase, kao što je i bajka izašla iz svakodnevnog života dece. Pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevicu, vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Zato je ova “Mala sirena” žanrovski sinkretisana i predstavlja jednu vrstu mešavine različitih žanrova i stilova. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom, učinimo bajku još zanimljivijom deci a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak.“ Istakao je Hubač.

Asistent reditelja je Olivera Viktorović Đurašković, scenografiju je uradila Mirko Stokić, izrada kostima poverena je Gorici Ilić i Mirjani Stanojević a muzika, dizajn zvuka i animacije Dušanu Purešiću. Glavnu ulogu tumačila je Marija Stanković, u ulozi princa pojavljuje se Branislav Mijatović, papagaja Ana Tanasković, morske veštice Nataša Petrović, ušatog Miloš Tanasković, okatog Predrag Grbić, general oktopoda i kralja vetrova Gabrijel Bećarević, skočka Viktorija Arsić, sestrice i morske stene Aleksandra Manasijević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *