41. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na 41. sednici Opštinskog veća kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatran je i utvrđen predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu. Nacrt odluke sadrži promene u ceni poreza na imovinu u kategorijama: stanovi u ekstra zoni i poljoprivredno zemljište u prvoj zoni, na osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti realizovanim u periodu od 1.10.2021. do 30.09.2022. godine.

Članovi veća usvojili su predloge rešenja o ukidanju puta na k.p. br. 5824/1 u K.O. Prahovo i pokretanje postupka otuđenja nepokretnosti, i obrazovanju komisija za identifikaciju granice komasacionog područja za KO Tamnič,zatim Veljkovo,Mokranje i Rogljevo.

Donet je i Zaključak o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Negotin za sledeću godinu. Javna rasprava će biti sprovedena od 24. novembra do 8. decembra, a zainteresovani građani moći će da uzmu učešće u javnoj raspravi u maloj sali Opštine Negotin, 7. decembra s početkom u 10 časova.

Na sednici Opštinskog veća donete su i odluke o izboru direktnih korisnika/privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti, dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicimaza sufinansiranje mera energetske sanacije, koja su zajedno opredelile Opština Negotin i Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, dodeli besplatnih sredstava krajnjim korisnicima za sufinansiranje energetske sanacije koja je Opština Negotin dodatno opredelila za samostalno sufinansiranje i usvajanju modela ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije porodične kuće/stanova.

Većnici su usvojili i Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanva na teritoriji opštine Negotin putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatičkih ventila i delitelja toplote.

 

Izvor: www.negotin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *