DANAS MLADI SUTRA LIDERI – UČENICI NEGOTINSKE MUZIČKE ŠKOLE NASTAVLJAJU DA NIŽU USPEHE

Već po tradiciji, učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina na republičkim takmičenjima i festivalima postižu izvanredne rezultate i čime dokazuju kvalitet obrazovanja koje stiču u školi koja nosi ime najznačajnijeg srpskog kompozitora i znamenitog Negotinca, Stevana Stojanovića Mokranjca.
Na 30.Republičkom takmičenju Umetničkih, muzičkih i baletskih škola koje je održano minulog vikenda u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu,  učenici osnovne muzičke škole osvojili su izvanredne rezultate: Aleksandar Nikolić,učenik trećeg razreda u klasi nastavnice Vesne Mitrović, laureat je iz solfeđa sa osvojenih 100 poena a iz teorije muzike osvojio je prvu nagradu sa osvojeih 100 poena. Marija Danesković učenica četvrtog razreda osvojila je prvu nagradu sa ostvarenih 100 poena iz  teorije muzike, u klasi nastavnice Vesne Mitrović, dok je  Klea Kovač, učenica petog razreda, u klasi nastavnika Marka Miljkovića sa 97 poena iz solfeđa,osvojila prvu nagradu.
Na republičkom takmičenju u Beogradu za učenike srednje muzičke škole, Pavlu Jovanoviću, učeniku trećeg razreda SMŠ, u klasi profesorke Kristine Đukić,pripala je prva nagrada u Ixb kategoriji iz teorije muzike za osvojenih 99 poena.
U Mladenovcu je održano takmičenje učenika i studenata solo pevanja  pod nazivom „Srpska solo pesma – Mladenovac 2022.“ na kome su tri učenika koja su se takmičila i ostvarila vredne rezultate. Pavle Jovanović, učenik prvog razreda  u prvoj kategoriji osvojio je drugu nagradu, Teodora Martinović, učenica II razreda u istom kategoriji treću, dok je u drugoj kategoriji Milena Marković, učenica II razred srednje škole osvojila treću nagrada. Učenike su za takmičenje pripremali prof. Magdalena Antić, solo pevač i prof. Predrag Grujić, pijanista.

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *