DANAS MLADI SUTRA LIDERI – GIMNAZIJALCI O ZNAČAJU EKOLOGIJE DANAS SA PREDŠKOLCIMA

Želeći da svoju inicijativu o značaju čuvanja životne sredine realizuju kroz podizanje svesti najmlađih, članovi Učeničkog parlamenta Negotinske gimanizije danas su posetili Predškolsku ustanovu „Pčelica“ u kojoj su predškolcima u tri vaspitačke grupice održali eko čas kako čuvati okolinu i brižno se ophoditi prema biljnom i životinjskom svetu.

„ Mi smo želeli da našu ideju pretočimo, u nešto, ne samo u praksi gde će se primenjivati, već i da se o tome priča kroz ovakve radionice. Želimo da se najmlađi od malih nogu upoznaju sa ekologijom. Značaj čuvanja okoline prezenetovali smo kroz neke igrice i pesmice koje su namenjene najmlađima i mislim da su im se svidele i da su radovali. Prvo smo im prezentovali šta je to ekologija i kako ne treba da se zagađuje okolina već čuva i pokazali smo priču o ježu koji je zbog kesa i plastike više nije mogao da hoda. Iznenadilo me je što su neki upoznati da ne treba bacati smeće i o tome su pričali i dopunjavali su nas tokom radionice.“ poručio je Janko Mihajlović, učenik Negotinske gimnazije i idejni tvorac akcije koja je potekla na prijemu u okviru Dečje nedelje koju je podržao od samog početka predsednik Vladimir Veličković.

Članovi Učeničkog parlamenta Negotinske gimnazije edukativne eko radionice održali su tokom jučerašnjeg dana i u četvrtim razredima negotinskih osnovnih škola, a prošlog meseca su, u saradnji sa učenicima Tehničke škole u Negotinu, očistili Park u naselju Cvećara.

 

 

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *