PATRIJARH SRPSKI GOSPODIN PORFIRIJE U POSETI OPŠTINI NEGOTIN

U okviru dvodnevne posete Eparhiji timočkoj i opštini Negotin juče je u centru grada Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju organizovan svečani prijem kome su prisustvovali predstavnici Opštine Negotin, gradova Bor i Zaječar, opštine Majdanpek, Borskog i Zaječarskog okruga, Vojske Srbije, republičkih i opštinskih institucija, braničevske i timočke eparhije, negotinske arhijerejskog namesništva, monaštva i brojni vernici.

U svojoj besedi u Hramu Svete Trojice okupljenim vernicima i gostima Patrijarh Porfirije je poručio:

„Ono, braćo i sestre, što nas čini neraskidivo jednim i jedinstvenim, ono što nas čini zajednicom, jeste naš temelj, naš krajeugaoni kamen a to je Gospod naš Hristos. To jedinstvo nije apstraktno, nije ideologija ljudska i samim tim prolazna, to jedinstvo jeste u molitvi, jeste u Crkvi, jeste u svetoj Liturgiji“.

Patrijarh srpski g. Porfirije uručio je arhijerejsku zahvalnicu Vladimiru Veličkoviću, predsedniku Opštine Negotin za za doprinos u obnovi Parohijskog doma pri Hramu Svete Trojice u Negotinu.

Patrijarh je osveštao obnovljeni parohijski dom koji je rekonstruisan je sredstvima Opštine Negotin i Kancelapije za saradnju sa verskim zajednicama Republike Srbije. Vrednost radova je iznosila 7.200.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *