BRODVEJSKE VRAGOLIJE ODUŠEVILE NEGOTINCE

Program za koji se tražila karta više, mjuzikl „Brodvejske vragolije“ u režiji Nebojše Bradića, oduševila je negotinsku publiku koja je uz spontane i burne aplauze ispratila glumačke i muzičke bravure ansambla Pozorišta sa Terazija.

„Brodvejske vragolije predstavljaju, na neki način, omaž mjuzklu. To je priča o mjuziklu koji priča priču o mjuziklu. Prilika je za festivasku publiku da otkrije neke tajne mjuzikla kao žanra. Ovaj žanr je prepoznat širom sveta i na našim pozornicama se sve češće nalaze komadi i naslovi mjuzikla, bilo da se radi o Pozorištu na Terazijama pa čak i nekim drugim scenama. Dobri talentovani umetnici i dobri izvođači svih neophodnih veština garancija su za generaciju koja će tek doći. Mokranjčevi dani imaju tu lepu dimenziju i jako je bitno da Festival bude otvoren i prema novim formama i prema inicijativama koje dolaze, ne samo iz zemlje nego i iz inostranstva i da budu na neki način raskrsnica i mesto događanja.“ Izjavio je Nebojša Bradić, režiser mjuzikla „Brodvejske vragolije“, izjavio je medijima Nebojša Bradić.

Glavni junak ove komedije sa elementima vodvilja jeste Čovek, ljubitelj mjuzikla, vrsni poznavalac i nadasve zaljubljenik u mjuzikl, koji slušajući “omiljenu ploču” na scenu izvodi ansambl predstave posvećene velikoj zvezdi mjuzikla koja je zbog ljubavi spremna da zauvek napusti scenu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.