POTPISANI UGOVORI ZA NABAVKU KOTLOVA ZA PELET

U okviru sufinansiranja mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora Opština Negotin je uz podršku  Ministarstva zaštite životne sredine za nabavku energetski efikasnih kotlova i peći na pelet opredelila iznos od četiri miliona dinara. Opština Negotin je donela Pravilnik i raspisala konkurs na koji se javilo osam građana kojima je danas predsednik Veličković uručio ugovore.
“ Vrednost projekta iznosi četiri miliona, jedan milion je učešće lokalne samouprave, a tri miliona učešće resornog ministarstva. Usled manjeg odziva građana, svi koji su prošli, uz odobrenje  ministarstva, dobiće subvencije od 90 procenata što smatram da je više nego dobro, i ujedno pozivam sve da prate konkurse lokalne samouprave i ministarstva koji će im pomoći da reše značajne individualne probleme.
U toku je još jedan konkurs koji smo raspisali uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, za zamenu stolarije, toplotne pumpe i solarne panele za koji je izdvojeno 16 miliona dinara, po osam miliona lokalna samouprava i resorno ministarstvo. Znam da su mnogi građani zainteresovani i ujedno apelujem na sve da pripreme i popune dokumentaciju, i nadam se da ce proći kao i naši sugrađani koji su danas potpisali ugovore. Nadam se da su zadovoljni i mislim da su prošli bolje nego što su i sami očekivali. Važno je da se prate konkursi.“ poručio je  Vladimir Veličković,  predsednik Opštine Negotin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *