DANAS MLADI SUTRA LIDERI: HUMANITARNA TROJKA IZ BLOKA

Dvodnevni humanitarni turnir u basketu 3×3 „Trojka iz bloka“ održan minule sedmice izazvao je veliku pažnju, kako učesnika tako i publike, koja je tokom nadmetanja bodrila čak 16 ekipa sa teritorije opštine Negotin. Turnir su otvorile dve najmladje ekipe koje su igrale van konkurencije ali su učesnici nagradjeni burnim aplauzom. Prvo mesto je osvojila ekipa“ Basketaši“, drugo „Pritke sablje“ a treće mesto ekipa „Beep-Beep“.
Inicijator ovog humanitarnog dogadjaja koji se odvijao na sportskom terenu u naselju Borska je Nikola Đorđević, anestetičar iz Negotina, radnik ZC Negotin.
„Veoma mi je drago kako je turnir prošao. Oduševljen sam odzivom i zahvaljujem se svima. Mogu vam reći da kada sam se posle svega vratio na teren, on za mene više nije isti. Osećaj se promenio jer me podseća na lep dogadjaj i humanost učesnika i publike. I to ću pamtiti celog života.“ poručio je Djordjević.
Tokom turnira uz učešće po ekipi od 2.000 dinara, novčana sredstva su prikupljana i u posebnoj kutiji kao i SMS porukama na broj 7763. Ukupno je prikupljeno 60.000 dinara i ova suma je uplaćena na račun humanitarnih organizacija koje će ga usmeriti za pomoć socijalno ugroženim porodicama.
Organizatori turnira su humanitarne organizacije“ Trojka iz bloka“ i „Srbi za Srbe“ a dogadjaj su podržali Sportski savez Negotin, TOON, JKP Badnjevo, Moto klub „Free Rider 17“ iz Prahova i brojni sponzori.
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *