DANAS MLADI SUTRA LIDERI: 20. ĐERDAPSKA REGATA

Preko dve stotine učesnikaiz Srbije, Rumunije, Moldavije i Makedonije, na jubilarnom 20. Đerdapskom regatom od Tekije do Kusjaka kod Negotina uživalo je u lepotama Dunava i bogatiom kulturnom nasleđu. Cilj regate je promocija Dunava i upoznavanje sa kulturnom baštinom Donjeg Podunavlja. Naravno, avanturizam i dobro druženje nisu izostali, a najuzbudljiviji deo je bio prolazak kroz prevodnicu Hidroelektrane „Đerdap 1“.

Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Organizator Đerdapske regate je Kajakaški klub „Tekija“, a manifestaciju podržao je projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a na području Donjeg Podunavlja i istočne Srbije sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Podršku Đerdapskoj regati tradicionalno pružaju opštine Kladovo i Negotin i turističke organizacije Kladovo i Negotin.

„Obišli smo deo gde je, kako mnogi kažu, Dunav najlepši. Videli smo rimsko utvrđenje Dianu i tvrđavu Fetislam u Kladovu koja je u toku rekonstrukcije u okviru našeg projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“. Dunav je u svakom svom delu prelep, zaista smo uživali na vodi, veslali smo i družili se,“ izjavio je Nenad Konstantinović, menadžer projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Dunav, ljubav prema vodi i prirodi i druženje je ono što je povezalo i mlade i starije učesnike i ovogodišnje regate. Uprkos velikoj vrućini, ali i nevremenu veseli karavan stigao je bez problema trećeg dana na krajnje odredište u Kusjaku kod Negotina, gde ih je sačekao „Le Bonens“ bend iz Negotina i žurka na plaži. Na kraju, učesnici su se oprostili ali uz obećanje da se sledeće godine, u isto vreme, okupe i krenu Dunavom u još jednu avanturu.

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *