Održano prvo takmičenje u video-igrama: Podeljene diplome i nagrade

Na prostoru opštine Sokobanja održano je prvo E-sport takmičenje, a veliko interesovanje najavilo je da će ovakav vid nadmetanja postati tradicija. Takmičenje u igranju video igara, tačnije Kanter strajka, održano je krajem marta, a ovog vikenda najuspešnijima su u sali opštine Sokobanja uručena priznanja.

Sve ekipe su od strane Sportskog saveza dobile pehare, medalje i zahvalnice, a Opština Sokobanja, kao pokrovitelj, donirala je ostale nagrade. Slušalice je dobio svaki član pobedničke ekipe „Invalidiˮ, gejmerske miševe dobili su „Smešersiˮ za osvojeno drugo mesto, a USB memorije i podloge za miša članovi trećeplasirane ekipe „Stojanove avangardeˮ.

– Organizacija je bila veoma dobra. Drago nam je što se prijavio veliki broj ekipa i što smo imali na samom početku veoma teške protivnike koji nisu iz Sokobanje, ali sva sreća uspeli smo da ih pobedimo i nastavimo dalji tok takmičenja – poručili su iz pobedničke ekipe „Invalidaˮ.

Prvo mesto: Ekipa „Invalida“
«  od 3 »

Po rečima jednog od organizatora, Uroša Živkovića, predsednika Saveta za mlade Sokobanja, prvo E-sport takmičenje proteklo je veoma uspešno.

– Imali smo 12 timova koji su bili sačinjeni od po pet članova, gde su oni igrali međusobno (Counter Strike Go). Ove godine smo zbog cele korona situacije morali da organizujemo ceo turnir onlajn. Međutim, u planu je da naredne godine imamo turnir uživo, verovatno u Sportskoj hali i da bude veći događaj gde će ljudi moći da dođu i da uživo igraju na samom turniru, tj. da bude u nekoj oflajn varijanti – rekao je Živković.

Esport
Pobedničke ekipe dobile su pehare i nagrade

Da i u lokalnoj samoupravi imaju planove i ideje kada je reč o ovakvom vidu takmičenja potvrdio je prvi čovek opštine Miodrag Nikolić.

– Drago mi je da smo doneli neku novinu i da se radi o turniru koji se tiče IT tehnologija. Voleo bih da sledeće godine to omasovimo i da takmičenje bude u Sportskoj hali. Da iznajmimo led panele. Da to bude pred publikom i da bude veći broj ljudi. S obzirom da je ovo prvi turnir nagrade su skromne za prva tri mesta. Nadam se da ćemo sledeće godine uspeti da obezbedimo i mnogo vrednije nagrade – poručio je Nikolić.

Organizator ovog takmičenja je Savet za mlade, uz podršku Opštine Sokobanja.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *