16 MILIONA DINARA ZA MERE UNAPREĐENJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U OPŠTINI NEGOTIN

U petak 11. marta na svečanoj dodeli 151 ugovora namenjenih za unapređenje energetske efikasnosti u Aranđelovcu, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović je izjavila da će ukupno biti uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu.

„Danas smo potpisali ugovore sa 151 opštinom i gradom za unapređenje energetske efikasnosti. Zajedno smo, Ministarstvo i lokalne samouprave, obezbedili dve milijarde dinara, odnosno zajedno sa građanima četiri milijarde dinara, što će omogućiti da učestvuje 20.000 domaćinstava. Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto. Realizacijom ovog projekat uštedeće se toplotna energija koja je jednaka proizvodnji gradske toplane u Nišu. To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu“, poručila je Mihajlovićeva.

U opštini Negotin će u ovoj godini, zahvaljujući sredstvima Republike Srbije i opštinskog budžeta, y unapređenje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova ukupno biti uloženo 16 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.