RIZNICA NA ISTOKU – Vratnjanske kapije, fotografi i filmadžije

Kanjon reke Vratne izazov za fotografe i filmadžije.

Odavde se nosi najlepša fotografija za uspomenu na kojoj piše čuvajmo ovo jedinstveno prirodno blago.

Uz priče meštana, istraživača i retkih avanturista, među prvim promoterima kanjona reke Vratne i njenih prerasta bili su i fotografi. Očarani lepotama koje je samo priroda mogla da izvaja želeli su da prenesu priču i sliku o klisuri reke Vratne gde postoje tri prirodna kamena mosta, dva u blizini samog manastira i treći, udaljeniji, u dubini rečne klisure.

 

Lepota je kažu u oku posmatrača, a ovde sve puca od lepote. U želji da sve što njegovo oko vidi, savremeni posetilac se hvata za fotoaparat ili najčešće telefon, u nameri i da baš sve ponese kući za uspomenu.

,, Ovde kad god da dođete zateknete prirodu na delu, i uvek se iznova divite. Mnogo sam puta ovde bila. Očarale su me boje i igra senki“, kaže Milena Milojković iz Beograda koja ne žali ni vremena ni truda da sa prijateljima i porodicom pohodi ovaj kraj. Pokušava kaže da napravi dobru fotografiju, možda i za neku nagradu, priznaje uz osmeh.

Ovo je zanimljiva fotoavantura i za biologe, geografe, istraživače različitih struka, ali i za mlade koji su stalno u potrazi za dobrim snimkom.

,, U Kanjonu Vratne možete napraviti jedan od najboljih selfija. Ne postoji fotografija na kojoj ne izgledate dobro, valjda priroda utiče na svakog ko ovde dođe“, kaže jedna novosađanka koja je ponela svu potrebnu opremu za snimanje svoje male avanture u Vratni koju će postaviti na popularnim društvenim mrežama i platformama za mlade. Jedan marketinški stručnjak nas je potsetio da su baš ovde snimljene i neke popularne reklame.

Pandemija nas je naterala da bolje upoznamo svoju zemlju, a Istočna Srbija je postala jedinstveno otkriće za mnoge. Osim turista i planinara u kanjon reke Vratne stigle su i mnoge televizijske kuće i produkcije, male i velike, iz zemlje i inostranstva. Iz kanjona Vratne zajedno šalju najlepše slike u svet i opominju da ovo blago treba da se štiti i čuva, i da ostane kao i do sada u rukama prirode kako bi nastavila da vaja i oblikuje ovu jedinstvenu lepotu nadomak Negotina.

 

 

Ovaj medijski sadrzaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *