Održana 19. sednica Skupštine opštine Sokobanja

 Održana redovna 19. Sednica Skupštine opštine Sokobanja, na kojoj su odbornici većinom glasova ili jednoglasno usvojili svih 48 tačaka koliko ih je bilo na dnevnom redu. Ova sednica je bila jedna od bitnih, imajući u vidu pre svega to da se na dnevnom redu našao budžet za narednu 2022. godinu.

− Na prihodnoj strani budžeta je iznos od 795 miliona a rashod od 960 miliona dinara. Budžet za narednu godinu obuhvata dosta projekata,  investicija kao i spremanje projektnih dokumentacija za buduće radove za koje ćemo konkurisati. Ova razlika koja se javlja su plaćanja koja nas očekuju za realizovane i započete projekte koje očekujemo da se okončaju do proleća naredne godine. Takođe tu su se uz budžet standardno našli i Programi javnih preduzeća, ustanova i organizacija, budžetskih korisnika za naredu godinu, kao i Program uređenja građevinskog zemljišta. Jedna od bitnih tačaka koju su odbornici usvojili su izmene i dopune Prostornog plana opštine Sokobanja. Takođe tu je izmena i dopuna odluke o organizaciji opštinske uprave koja nam omogućava formiranje odeljenja komunalne policije, vrlo bitna stvar za  Sokobanju, imajući u vidu probleme koje posebno imamo u sezoni i uzimajući  u obzir da komunalna policija ima drugačija ovlašćenja u odnosu na inspekciju, tako da očekujemo efikasniji rad na tom polju rešavanja komunalnih problema − kaže Vladan Petković predsednik Skupštine opštine Sokobanja.

Na dnevnom redu jučerašnje sednice našle su se i odluke iz oblasti socijalne zaštite a izmenjen je i pravilnik o sufinansiranju projekata udruženja i to tako što je sada akcenat stavljen na udruženja koja imaju sedište i deluju u samoj Sokobanji, i na taj način će biti sprečeno da udruženja sa strane dolaze i uzimaju ta sredstva.

Odbornici su usvojili i projekte Doma zdravlja koje finansira i sufinansira opština a to su: „Kućno lečenje, palijativno zbrinjavanje i pomoć starim i bolesnim osobama, kao i osobama sa invaliditetom” i projekat „Lekar na selu”.

Sednica je održana u maloj sali Skupštine opštine Sokobanja.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.