DAN VINA I LEPOG RASPOLOŽENjA NA RAJAČKIM PIVNICAMA

Rajačke pivnice su u „Danu vina i lepog raspoloženja“ privukle veliki broj ljubitelja vina ali muzike i tradicionalnog rajačkog gostoprimstva. U organizaciji Udruženja „Mladi sa Rajačkih pivnica“ minule subote, u kulturno-umetničkom programu na ovom jedinstvenom prostoru za koji Rajčani često kažu da je centar vasione, nakon tradicionalne zdravice, svoju poeziju govorio je Milan Kotur iz Rajca, Književni krajinski klub je promovisao svoj časopis „Buktinju, Ivan Potić je govorio o poeziji Boba Dilana. Usledio je nastup hora Lavirint iz Zaječara, kulturno-umetničkog društva „Polet“ i grupe „Trag iz Kladova.

Posetioci su se kasnije uputili u obližnji vinograd na hladan špricer a najveću pažnju publike koja je ispunila centralni trg na Rajačkim pivnicama, privukao je nastup Marka Luisa i njegovog benda. U muzičkom programu nastupila je i grupa „Le Bonens“ iz Negotina.

Manifestaciju „Dan vina i lepog raspoloženja“ podržali su Evropska unija kroz projekat #EUzatebe- za kulturno nasleđe i turizam koji sporvodi Nemačka agencija GIZ, Opština Negotin kao i negotinska turistička organizacija i brojni sponzori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.