PRIJEM ZA NAJBOLjE UČENIKE

13 đaka generacije i 29 učenika koji su na republičkim takmičenjima, festivalima i smotrama osvojili prvo, drugo ili treće mesto u školskoj 2020/21 godini, Opština Negotin je nagradila novčanim iznosima i zahvalnicima koje ima je na svečanom prijemu priređenom danas u skupštinskoj sali uručio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

„ Veoma mi je drago što smo u prilici da nagradimo najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. 13 učenika generacije u 14 škola, s obzirom da je jedan učenik postigao veliki uspeh time što je proglašen za đaka generacije u dve škole. Danas ćemo nagraditi i 29 učenika koji su na republičkim takmičenjima, festivalima, smotrama osvojili jedno od prva tri mestai to ukupno 31. nagradu. Čestitam vam na postignutim uspesima, draga deco. Učinili ste ponosnim pored roditelja, porodice, vaših učitelja i nastavnika i vaše sugrađane. Želimo da nastavite putem znaša i uspeha i ostvarite sve ono što ste zacrtali a mi ćemo biti vaša podrška!“ rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Đaci generacije nagrađeni su sa po 30.000 dinara, učenici koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta iznosima od 10.000 za osvojeno prvo i 8.000 dinara za osvojeno drugo, odnosno 5.000 dinara za treće mesto, a učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na smotrama, izložbama, konkursima i festivalima iznosima od 2.000 i 1.000 dinara. Za ove namene lokalna samouprava je iz budžeta opštine Negotin izdvojila 585.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.