Održan drugi MTB Maraton u Jošanici

Drugi MTB maraton pod nazivom „MTB banja Jošanica” održan je u nedelju u Jošanici, selu nadomak Sokobanje. Start i cilj maratona bio je u centru sela čija je mesna zajednica i organizator samog maratona.

MTB maraton je ove godina okupio oko 40 biciklista iz cele Srbije. Bila su tu i 3 reprezentativca kao i biciklisti iz Sokobanje. Vožnja je rekreativnog karaktera, a dužina staze je 48 kilometara.

‒ Staza je srednje težine a visinska razlika je 950 metara. Pogodna je za sve rekreativce a mogu da je voze i početnici i profesionalci. Staza nas vodi iz centra sela poljskim putem do sela Trubarevac, ne izlazi se na asfaltne puteve. Uključujemo se na Bovansko jezero gde se vozi oko 9 kilometara severnom obalom. Dalje prema selu Mozgovu, preko Bukovika i na sam cilj u Jošanici ‒ kaže Aleksandar Kostić iz organizacije.

Mesna zajednica Jošanica je za sve učesnike obezbedila zahvalnice i majice sa natpisom maratona. Obezbeđeno je i osveženje za učesnike u kome su učestvovali delom mesna zajednica, a delom i sponzori.

‒ Kao i prve godine za učesnike smo predvideli zahvalnice, pošto maraton nije takmičarskog karaktera već za ljubitelje prirode i brdskog biciklizma. Kako je staza jako duga predviđeno je da na dva mesta imaju osveženje. Naravno posle duge staze sledi jedno lepo druženje u našem centralnom parku gde je pripremljen i ručak za učesnike. Mi se nadamo da će naš maraton postati tradicija i da će kao takav ući u turističku ponudu opštine Sokobanja ‒ kaže Olivera Ćebić Veljković, predsednica mesne zajednice Jošanica.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *