ODRŽANA 114. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na danas održanoj 114. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, članovi veća razmatrali su šest rešenja, zaključaka i odluka.
Većnici su usvojili Program Javnog komunalnog preduzeća“ Badnjevo“ korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2021. godinu. Nakon razmatranja, usvojena je izmena i dopuna Pravilnika o finansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Negotin.
Na današnjoj sednici veća usvojena je Odluka o raspisivanju javnog oglasa za određivanje doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove koja predviđa da ovaj posao obavlja tri umesto četiri mrtvozornika kako je do sada bio slučaj, i Rešenje o utvrđivanju iznosa naknade za rad mrtvozornika, u mesečnom iznosu od 25.000 dinara, odnosno 30.000 dinara za koordinatora mrtvozornika na ime efikasnijeg funkcionisanja.
Članovi veća usvojili su Zaključak o izdvajanju sredstava iz budžeta Opštine Negotin, u iznosu od 19.040 dinara, Miji Stanković , učenici Negotinske gimnazije, za učešće na Letnjem seminaru u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.