SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj održanoj 35. sednici Opštinskog veća verifikovan je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Knjaževac za 2021. godinu za period 01.01. do 30.06.2021. godine.
Razmatran je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac za period 01.01. do 30.06.2021.godine, kao i Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Knjaževac za 2020.godinu.
Takođe je razmatran Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Knjaževac za 2021.godinu, kao i Predlog rešenja o izmeni Rešenja o odobravanju Godišnjeg programa Sportskog saveza Knjaževca i Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta sa sedištem na teritoriji opštine Knjaževac.
Članovi Veća izglasali su Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Plan o izmenama i dopunama Plana javnih nabavki Opštinske uprave Knjaževac za 2021.godinu.
Većnici su usvojili zahteve za dodelu pomoći u građevinskom materijalu, za jednokratnu novčanu pomoć, za lečenje dece i Zahtev za novčanu pomoć nezaposlenoj majci trećeg deteta, sa predlozima Rešenja.
Opštinski većnici su usvojili Zahteve za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.
Usvojen je i Zahtev Mesne zajednice Debelica za nabavku i ugradnju dubinske pumpe za vodu, a usvojen je i Zahtev Srpske Pravoslavne CO Knjaževac za izgranju zvonika kod crkve Svetog Oca Nikolaja u Vasilju.
Izvor: opstina Knjazevac
Foto: opstina Knjazevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.