RIZNICA NA ISTOKU – Negotinske pivnice, obilazak Rajačkih pivnica

Turistička organizacija opštine Negotin tokom leta svake nedelje organizuje izlete za sve koji žele da obiđu prirodne lepote i najatraktivnije turističke lokacije Negotina i Krajine. Rajac je bio jedna od destinacija. Iako malobrojna, dobro raspoložena ekipa je uživala u gostoprimstvu vinarije „Raj“ i degustaciji njenih vina. Na Rajačkim pivnicama je provod uvek dobar kad god da tamo stignete doživite nešto novo.

Dragana Jaćimović posetilac iz Negotina

„Ova akcija je za svaku pohvalu. Znam da imaju u programu još nekoliko obilazaka. Neki su bili, a neki već predstoje. Ja sam se lično odlučila zato što nisam bila odavno u Rajcu, više sam posećivala Rogljevačke pivnice i baš sam se uželela Rajačkih pivnica. Obišli smo i vinariju „Raj“. Videla sam i rajačko groblje za koje sam čula da je veoma interesantno zbog same svoje simbolike. Prvi put sam posetila rajačko groblje. Meni je to lično bio najveći utisak“, rekla je Dragana Jaćimović, iz Negotina koja redovno obilazi ovaj kraj.

 

Miloje Dimiresković, posetilac iz Negotina

„Odavde čovek uvek pođe sa lepim utiscima. Ovo je već sada čuveno mesto. Tu su se snimali filmovi, postao je simbol negotinske Krajine. Bio sam mnogo puta ovde, ali svaki put mi je interesnatno. Svaki put je iznova doživljaj“, rekao je Miloje Dimiresković, posetilac iz Negotina.

Izleti do najpoznatijih negotinskih turističkih bisera su besplatni, a svaki obilazak prati vodič.

Danijela Janićijević, turistički vodič

„Imali smo posetu vinariji „Raj“, gde nas je domaćin, odnosno vlasnik vinarije „Raj“ jako lepo primila i pokazala nam svoju vinariju. Imali smo degustaciju njenih vina, koja su nagrađena Dekanterom, međunarodnom izložbom vina. Mnogo turista je prošlo kroz ovaj naš kraj, imamo prelepu prirodu, a ljudi su posebno oduševljeni pivnicama i Vratnom, tako da su to neka mesta koja bih izdvojila u našem kraju. Ovom prilikom pozivam zainteresovane negotince, ljubitelje prirode, turizma i avanturizma da krenu u nekim narednim akcijama sa nama“, izjavila je Danijela Janićijević, turistički vodič.

 

 

 

Obilazak negotinske Krajine najbolje je završiti izuzetnim vinima sa ovog podneblja, koje ćete pronaći u čuvenim Rajačkim i Rogljevačkim pivnicama.

 

Ovaj medijski sadrzaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Izvor: MB Portal

Foto: MB Portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.