ZBOG POŽARA U DELU OPŠTINE KLADOVO NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA

Zbog požara velikih razmera koji već nekoliko dana bukte u delu kladovske opštine, na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije proglašena je vanredna situacija u delu opštine Kladovo, odnosno na području grada Kladova i mesnih zajednica Milutinovac i Kladušnica.

Vanredna situacija se proglašava radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava i radi otklanjanja posledica od požara. Tome doprinosi loša navika meštana da posle žetve spaljuju biljne ostatke i korov koji su uzrok požara velikih razmera na površini od oko 1000 hektara u ataru prigradskog naselja Kladušnica u čijem gašenju je sa 12 vozila učestvovalo 39 vatrogasaca iz Kladova, Beograda, Požarevca, Pančeva, Kragujevca, Zaječara, i Majdanpeka.

U borbu sa vatrenom stihijom koja se proširila od lokalnog puta prema Manastirici od Davidovca, preko Turskog rita do fazanerije više od 15 sati vodilo je i pet vatrogasaca sa dva vozila HE „Đerdap 1“, cisterna JP „Jedinstvo“ sa jednim izvršiocem uz angažovanje građevinske mehanizacije JP „Komunalac“. Korišćeni su svi raspoloživi resursi, a situaciju na terenu sa saradnicima pratio je i Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo. Na tropskoj temperaturi borbu sa vatrenom stihijom uveliko je oteževao jak vetar koji je zadavao dosta problema vatrogascima spasiocima, koji su od početka avgusta u opštini Kladovo na površini od blizu 1500 hektara gasili 25 požara.

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.