Uspešno održan 4. Mini-festival zanatskog piva u Sokobanji

Prošlog vikenda usprešno je završen 4. po redu Mini-festival zanatskog piva u Sokobanji. Kao i prethodnih godina, posetioci festivala imali su prilike da uživaju u različitim vrstama kraft piva, a ove godine novitet je bio i zanatski džin, koji su organizatori promovisali u sklopu manifestacije.

− Jako smo zadovoljni kako je protekla sama manifestacija i primetili smo nešto veći odziv ljudi, što je i očekivano, s obzitom na toda su, kako meštani, tako i gosti Sokobanje već upoznati sa konceptom kraft pivara i njihovih proizvoda. Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji uzelo je pet pivara, od kojih su pivara „Kabinet”, „Akademija”, koja je već prisutna na lokalu, „Ministarstvo”, „Salto” i češka pivara „Primator” koja se više bavi industrijskom proizvodnjom, ali po načinu i kvalitetu samog piva aposlutno se uklapa u kategoriju kraft piva. Jedan novitet ove godine je upravo domaći, zanatski džin, koji smo ovim putem hteli da promovišemo − rekao je Milan Nikolić, organizator manifestacije.

Što se tiče revijalnog programa, festival su kroz tri dana ispratila tri izvođača, od kojih je prvog dana nastupao Easy blues bend iz Kruševca, a druge dve večeri su bili di-džejevi. Poslednjeg dana nastpao je di-džej Ceka iz Niša, koji pušta muziku na vinilu, čiji je nastup ispratila i berza ploča.

− Zahvalio bih se Turističkoj organizaciji Sokobanje, kao i Opštini Sokobanja na svoj ukazanoj pomoći i saradnji i nadam se da smo na pragu jednog tradicionalnog festivala koji će nastaviti da se održava i daraste iz godine u godinu − dodao je Nikolić.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *