ZAJEDNO ĆEMO NAĆI REŠENJA

„Žao mi je što sam danas bio deo jedne neprijatnosti gde je neko ko nije iz Krivelja pokušao da uruši jedinstvo ovog sela.
Činjenica je da se od 1911. godine vrši rudarenje u Krivelju. 1984. godine rudnik Veliki Krivelj doživeo je punu eksploataciju i od tada, pa do dana današnjeg, niko se nije ozbiljno i temeljno nije bavio pitanjem sela Krivelj i na koji način treba da se zadovolji interes meštana i svih koji žive na ovim prostorima.
Nakon četiri decenije došli smo do toga da država, Ministarstvo rudarstva i grad Bor imaju stav da treba iseliti celo selo pod uslovima koje imaju upravo naši meštani.
Danas smo bili tu, sa meštanima, da čujemo pod kojim uslovima i na koji način oni vide preseljenje svog sela. I žao mi je što su pojedinci, koji nisu deo ovog pitanja, ovo videli kao priliku da dođu, pokušaju da unište zajedništvo jednog mesta i od jednog bitnog događaja naprave političku pompu koju zasigurno ne zaslužuju naši građani.
Drago mi je da su meštani danas videli da svi zajedno, počev od države, preko resornih ministarstava do grada, stojimo uz njih i da zajedno nalazimo rešenja za pitanja koja su važna za život naših ljudi u Krivelju, ali i u svim drugim selima.
Grad će, planskim dokumentima omogućiti meštanima da se presele na željenu lokaciju, i zajedno sa Vladom RS, resornim ministarstvima, ali i strateškim partnerom, napraviti odgovarajuću infrastrukturu i kapacitet koji meštani budu tražili.
I drago mi je da se država uključila u čitav proces jer na prvom mestu su naši meštani i borba za rešavanje pitanja od životne važnosti“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *