RIZNICA NA ISTOKU – Dunav reka koja spaja… riblji kotlić na Kusjaku

RIBLJI KOTLIĆ NA KUSJAKU

 

U okviru Manifestacije „Dunav je moje more“, koju je organizovala Turistička organizacija Opštine Negotin, spremao se i riblji kotlić. Vatra se ložila od ranog jutra. Šesnaest dobro raspoloženih ekipa po specijalnim recepturama kuvalo je riblju čorbu. Svakoj ekipi je glavni sastojak ljubav prema kuvanju i druženju kraj Dunava.

 

 

 

 

 

„Svi smo imali lepe čorbice, to su nijasne u pitanju, svi smo se borili da bi osvojili neki pehar, neko mesto. Najvažnije je učestvovati, nije važno ko će pobediti“ , kaže pobednik u kuvanju riblje čorbe na Kusjaku Dragiša Prvulović iz ekipe „Od srca srcu“.

Dragiša Prvulović, pobednik u kuvanju riblje čorbe, ekipa „Od srca srcu“

 

Dok su ogladneli gosti na Kusjaku jedva čekali da probaju rezultat višečasovnog truda kuvara svih generacija sa najrazličitijim receptima, žiri je dugo i strogo ocenjivao riblje čorbe.

 

„Šesnaest preukusnih čorbi. Teško je bilo odrediti  koja je najbolja. Male su razlike među njima. Što se tiče manifestacije prijatno sam iznenađen, prvi put sam ovde. Uz dobro raspoloženje za riblju čorbu je bitna sveža dunavska riba“, ocenio je predsednik Udruženja privrednih ribara Donje podunavlje, Dejan Rančić, član žirija.

Dejan Rančić, predsednik Udruženja privrednih ribara Donje podunavlje, član žirija

 

„Prvi put sam ovde i mogu da kažem da sam zadivljen ovakvom organizacijom pored Dunava. Što se tiče riblje čorbe svi su kuvari relativno dobri, postoje nijanse, zamerio sam što neke čorbe nisu dovoljno slane, a neke su imale više povrća, a bilo je kuvanih i sa morskom ribom, što ne bi trebalo. Čast mi je što sam danas ovde. Svi kuvari mogu ponovo da se žene, jer su pokazali zavidno znanje u pripremanju riblje čorbe“, mišljenja je Staniša Kržanović Miročanac, vitez kulinarstva i predsednik žirija.

Staniša Kržanović Miročanac, vitez kulinarstva i predsednik žirija

Posetioci su sa zadovoljstvom uz dobro krajinsko vino degustirali kusjački kotlić. Primedbi nije bilo, samo želja da se što pre ponovo sretnu u ovako dobrom raspoloženju.

 

Ovaj medijski sadrzaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *