Održana sednica skupštine opštine Sokobanja

Na, danas, održanoj sednici skupštine opštine Sokobanja našlo se devet tačaka dnevnog reda među kojima je najbitnija bila drugi rebalans budžeta. Odbornici su većinom glasova usvojili sve predloge odluka.

− Pored drugog rebalansa na današnjoj sednici su se našle i prateće izmene programa rada naših preduzeća, JP Zelenilo, JKP Napredak, takođe našla se izmena i dopuna programa uređenja građevinskog zemljišta. Sednica je protekla u najboljem redu, najviše diskusije je bilo vezano za budžet a kod tačke koja se ticala komunalnog preduzeća bilo je diskusije za pitanje vodosnabdevanja i urgentno rešavanje tekućih problema koja se dešavaju u ovom periodu u Sokobanji − kaže Vladan Petković predsednik skupštine.

Odbornici Socijalističke partije Srbije su glasali za predlog odluke o rebalansu budžeta.

− Mi smo podržali odluku o drugom rebalansu budžeta iz razloga što smo dobili uveravanja da će ovih 15 posto smanjenja budžeta odnosno 143 miliona dinara biti u stvari na realnim osnovama. Pokazalo se da je budžet nerealan i da je spisak želja obzirom da su se izvršile analize planski oredeljenih sredstava i da su se našle mogućnosti za smanjenje istih − kaže Snežana Radovanović šef odborničke grupe SPS. Ona je dodala i da je bilo reči i o pitanju vodosnabdevanja i sagledavanja viskokih zona i da je ova odbornička grupa predložila uvođenje planskih restrikcija u smislu ravnomerne raspodle prema svim građanima opštine Sokobanja.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *