Etno dućanu Đurđić uručen sertifikat „ Balkanika Superior”

Etno dućanu Đurđić iz Sokobanje u utorak je na ceremoniji u Rečkoj uručen sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije „Balkanika Superior”. Ovaj sertifikat dodeljuje regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) i predstavlja žig garancije uspostavljen na osnovu najboljih evropskih iskustava koji korisnicima unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu. Istovremeno, to je garancija za kupca da roba koju kupuju odgovara kriterijimu.

Etno dućan Đurđić je ispunio sve kriterijume i stekao pravo korišćenja ovog prestižnog statusa. Ova firma koja postoji već dugi niz godina spaja pčelarstvo i 100% prirodnu kozmetiku, i proizvodi i prodaje široku paletu biljnih preparata, kozmetičkih proizvoda i dodataka ishrani.

− Krenuli smo pre trinaest godina kao jedna mala  kućna radionica i kako se širio krug naših klijenata tako smo i mi povećavali asortiman i napredovali u ovom poslu. Trenutno smo se opredelili za proizvodnju prirodne kozmetike i biljnih tinktura jer se klima drastično promenila i to se negativno odrazilo na proizvodnju meda koga je nažalost sve manje.Čitava naša porodica živi od ove firme i pored toga zapošljavamo tri radnika i da se ne bi ugasila mi smo morali u okviru svoje proizvodnje da spojimo nešto što ide uz med i medne mešavine − kaže Violeta Đurđić –Etno dućan Đurđić

Svoje proizvode porodica Đurđić izlaže na mnogim sajmovima širom Srbije, a da je sertifikat otišao u prave ruke, svedoči i činjenica da oko 80 posto svih sirovina koje koriste u svojoj proizvodnji potiče sa područja istočne Srbije.

Od 2018. godine od kada se sertifikat dodeljuje ovaj satus stekle su 20 firme iz istočne Srbije a sa teritorije Sokobanje i preduzeće „Adonis” i restoran „Župan”.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Video: soko pres

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *