SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Danas su zasedali članovi Opštinskog veća opštine Knjaževac.
Na 33. sednici usvojeno je 14 tačaka dnevnog reda.
Jedna od najvažnijih tačaka na današnjem zasedanju, koju su većnici jednoglasno usvojili, je odluka da opština Knjaževac plaća troškove smeštaja i ishrane u Domu učenika srednjih škola đacima sa prebivalištem van teritorije opštine Knjaževac.
Na sednici je, između ostalog, verifikovan predlog rešenja o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih zgrada.
Takođe, verifikovan je predlog rešenja o preusmerenju sredstava PU “Bajka” kako bi se radovi na rekonstrukciji i uredjenju objekata sprovodili po prioritetima, s obzirom na to da su svi vrtići u izuzetno lošem stanju.
Većnici su usvojili izveštaje o radu JKP “Tolana” i JKP “Standard” za proteklu godinu.
Razmatran je i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Knjaževac za ovu godinu, usvojena je odluka o određivanju matičnih područja i sedišta za vođenje matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih.
Većnici su razmatrali i druge tačke dnevnog reda iz delokruga svoga rada, a konačnu reč daće odbornici na sledećoj sednici Skupštine opštine.
Izvor: opstina knjazevac
Foto: opstina knjazevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *