STANICA GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA U BORU

„Kako je grad Bor prepoznat kao administrativni i industrijski centar Timočke Krajine, koji kao takav turizam smatra jednom od osnovnih privrednih grana, uvidela je potrebu za otvaranjem stanice na teritoriji našeg grada.
Predstavnici GSS-a ukazali su nam na neophodnost postojanja većeg broja spasilaca na ovom području upravo zbog toga što Bor poseduje najlepšu prirodnu okolinu koja se ogleda u velikoj vodenoj površini Borskog jezera, brojnim planinskim predelima Južnog Kučaja, Lazarevom kanjonu, jednom od najvećih alpinističkih penjališta Stol, pa je samim tim neophodno i formiranje jedne spasilačke stanice na području Bora.
Meni je drago da Gorska služba spasavanja Srbije kao volonterska organizacija ima veliki broj ljudi koji se bave tim humanim pozivom i svakako da imponuje činjenica da su prepoznali naš rad u oblasti turizma koji sa sobom donosi i veći broj turista, zato je i potrebno da zajedničkim snagama unapredimo rad ove službe i omogućimo im adekvatne uslove da se njihova teritorijalna razvijenost podigne na još viši nivo“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *