RADNI SASTANAK U CILjU UNAPREĐENjA SARADNjE SA PREDSTAVNICIMA PROGRAMA SWISS PRO

U okviru radne posete Opštini Negotin, predstavnike švajcarskog programa Swiss Pro, u skladu sa Memorandumom o razumevanju, potpisanim 2019.godine primio ih je Bogdan Guggić, zamenik predsednika opštine sa saradnicima.
Na sastanku je analizirana dosadašnja saradnja koja se odvijala kroz realizaciju projekata u oblasti socijalne zaštite, mogućnosti za buduću saradnju kao i realizacija projekta sveobuhvatne obuke “Izgradnja kapaciteta stručnih centara za dobro upravljanje na lokalnom nivou” prema švajcarskom modelu .
Zaposleni u lokalnim samoupravama, koji su prošli pomenutu obuku na temu primene dobrog upravljanja u praksi mogu da stečeno znanje da prenose svojim kolegama u opštini, ali i kolegama iz drugih lokalnih samouprava
Na sastanku su razmatrani modaliteti institucionalizacije jedinica za dobro upravljanje u sklopu lokalnih samouprava kao i rokovi za uspostavljanje ovog trajnog resursa kroz institucionalizaciju stručnih timova za primenu principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

 

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *