Održana 12. sednica Skupštine opštine Knjaževac

U velikoj sali Skupštine opštine Knjaževac održana je 12. sednica lokalnog parlamenta.

Odlukom o budžetu opštine Knjaževac za prošlu godinu ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iz svih izvora finansiranja, planirani su na sumu od 1.060.450.000 dinara, a ostvareni su sa 83,67 odsto. Rashodi i plaćanja ostvareni su sa 1.013.120.000 dinara, tako da buddžetski suficit iznoci 47.300.000 dinara, rekla je, obrazlažući konsolidovani završni račun za 2020. godinu, Ankica Marković, šef Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju.

Dopuna plana i programa rada Turističke organizacije opštine Knjaževac za tekuću godinu odnosi se na novi projekat „Uređenja fasada turističkih lokaliteta Stare čaršije sa užim gradskim jezgrom“. Realizacijom ovog projekta centar grada dobiće potpuno drugačiji izgled, što su glasanjem danas potvrdili odbornici parlamenta.

Na sednici je data saglasnost na godišnji program poslovanja i korišćenja sredstava iz budžeta Privrednom društvu koje se bavi upravljanjem Slobodnom zonom Timok doo za 2021. godinu. Goran Popović, vršilac dužnosti direktora Slobodne zone Timok, je obrazažući ove dve tačke dnevnog reda, istakao da je Slobodna zona prostor koji je isključen iz carinske teritorije države na kome se obavlja niz privrednih delatnosti, što doprinosi brzom privlačenju direktnih stranih investicija, poboljšanju poslovne klime, tehnološkom razvoju i povećanju zaposlenosti.

Lokalni parlament saglasio se sa predlogom odluke Predškolske ustanove „Bajka“ o povećanju broja dece u svim vaspitnim grupama za 20 odsto u knjaževačkim vrtićima.

Ljubodrag Tričković, direktor JKP za snabdevanje parom i toplotnom vodom „Tolana“ Knjaževac podneo je ostavku, a na današnjoj sednici za vršioca dužnosti ovog komunalnog preduzeća, imenovan je Nebojša Cvetković, diplomirani mašinski inženjer.

Usvojen je predlog odluke o donošenju programa otuđenja, pribavljanja, davanja u zakup i održavanja poslovnog prostora kao i program o izmeni i dopuni programa otuđenja, davanja u zakup i pribavljanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu.

Odbornici su usvojili izmenu i dopunu programa poslovanja JP za izgradnju i ekspropriaciju RVS “Bogovina” Bor za ovu godinu.

 

 

Izvor: knjazevackahronika.rs

Foto: knjazevackahronika.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *