JOŠ JEDNA AKCIJA DDK U NEGOTINU

Još jedna redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi i još jednom Negotinci na humanom zadatku da nekome pomognu. Prikupljeno je 60 jedinica krvi. Medju davaocima je bilo 8 žena ii 6 prvih davanja.

Krv mogu da daju svi građani od 18 do 65 godina, koji su dobrog zdravstvenog stanja, bez hroničnih oboljenja. Muškarci mogu dati krv na svaka tri meseca, a žene na svaka četiri meseca. Oni koji su primili vakcine „sputnjik“ i „Astra-Zeneka“ mogu da daju krv najmanje dve nedelje nakon vakcinacije. Građani koji su primili vakcine „Fajzer“ i „Sinofarm“ nemaju potrebe za odlaganjem davanja krvi.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju Crveni krst i zavod za transfuziju krvi iz Niša odakle potsećaju da su jedino njihove organizovane akcije prava adresa na kojoj se može donirati ova dragocena tečnost.

Zbog renoviranja umetničke škole, gde se gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi održavaja već godinama tokom leta će se održavati u velikoj sali opštine Negotin.

 

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *