OPŠTINA KLADOVO NAGRADILA UČENIKE KOJI SU IMALI NAJBOLjE REZULTATE

Na svečanosti u Domu kulture predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić uručio je nagrade najboljim učenicima kladovskih osnovnih i srednjih škola. Učenik generacije u gradskoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ je Ana Pucinikić, dok je epitet najboljeg u osnovnoj muzičkoj školi „Konstantin Babić“ poneo Danilo Bojanić. Učenik generacije u Srednjoj školi je Strahinja Sejmnjanović.

Značajne rezultate tokom školovanja zabeležili su i osnovci iz seoskih sredina, Milica Trajilović učenik je generacije u OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške, dok je Nađa Lazarević najbolja u OŠ „Svetozar Radić“ iz Tekije. Epitet učenika generacije u OŠ “ Stefanija Mihajlović“ u Brzoj Palanci, poneo je Saša Đurđević.

– Biti u društvu najboljih, predstavlja posebnu privilegiju za mene jer sam ponosan zato što imamo tako uspešnu decu. U ime rukovodstva opštine i u svoje lično ime želim da pozdravim i one koji su bili vaše najveće ohrabrenje i oslonac na tom putu, Vaše roditelje i nastavnike, koji večeras dele Vaš uspeh i zato smo zajedno ponosni na Vas. Nadam se da će se većina od Vas nakon školovanja vratiti u zavičaj i svojim znanjem pomoći njegov budući razvoj. Opština Kladovo je ponosna na vašu mladost i pregalaštvo jer su nas školarci u našem kraju navikli na kontinuitet uspeha i dostojno Kladovo predstavljaju širom Srbije. To nas obavezuje da Vam se za uloženi trud zahvalimo i zajedno podelimo radost uspeha. Uveren sam da ćete ma gde nastavili svoje školovanje, osetiti potrebu da se vratite svom gradu, da ga unapređujete, razvijate i činite najpoželjnijim mestom za život i rad – poručio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Lokalna samouprava nagradila je i sve učesnike republičkih školskih takmičenja, ali je prepoznala i angažovanje kladovskih srednjoškolaca koji su u prethodnoj školskoj godini iz svih predmeta imali petice, pa je njih 27 sa prosekom 5,0 nagradila sa po 6.000 dinara. Osnovci đaci generacije nagrađeni su sa po 10.000 dinara, dok je 28 dobitnika Vukove diplome dobilo po 5.000 dinara, definisano je Rešenjem Opštinskog veća. Za tu namenu iz budžeta opštine Kladovo izdvojeno je 582.000 dinara.

 

 

 

Izvor: kladovo.org.rs

Foto: kladovo.org.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *