U SOKOBANJI SVEČANO OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH

Proteklog vikenda Sokobanja je bila domaćin  ceremonije otvaranja predivne manifestacije radosti i igara i centar najlepše sportske priče regiona. Na letnjoj pozornici „Vrelo” pred mnogobrojnom publikom svečano je otvorena osma sezona manifestacije pod nazivom „Sportske igre mladih”.

Nakon zabavnog programa u kome su učestvovala deca iz sokobanjskog vrtića „Bucko” KUD „Soko” i brejkdens grupa iz Smedereva u ime domaćina ceremonije, opštine Sokobanja, prisutne je pozdravio predsednik Miodrag Nikolić. On je istakao da mu je posebno drago što je Sokobanja pre mesec dana bila centar regiona a sada i centar Srbije.

‒ Osnovni cilj ovih igara je druženje mladih, važnije je učestvovati nego pobediti a posebno mi je drago što ove igre spajaju nešto što je odavno razoreno a to je bratstvo i jedinstvo Srbije, Hrvatske i BiH ‒ rekao je između ostalog Nikolić.

Prisutne je pozdravio i Zdravko Marić, predsednik sportskih igara mladih koji je pre 25 godina u Splitu pokrenuo ove igre.

‒ Ja i ovog puta želim da poručim najmlađima da se što više igraju, da se uvek igraju i što kasnije odrastu i da učestvuju u ovim igrama a mi ćemo se truditi da igre iz godinu u godinu budu što bolje. Ovim putem zaista bih se želeo zahvaliti Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću i želim poručiti da se moramo ugledati na decu jer su deca sve ove godine kroz igru pokazala da su pametniji od nas ‒ rekao je Marić.

S večanoj ceremoniji prisustvovali su i regionalni izvršni direktor SIM Tihomir Gudić, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković, zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković i koordinator SIM za Sokobanju Miloš Krstić. Gost na ceremoniji otvaranja bio je i čuveni odbojkaš Vladimir Grbić.

 DSC3964
 DSC3987
 DSC4003
 DSC4023

Nakon što je hor Sokolići otpevao himnu ove manifestacije po uzoru na prave Olimpijske igre zapaljena je baklja prijateljstva koju su nosile talentovane mlade sportistkinje Sokobanje Teodora Trifić i Hana Jovanović i nakon čega je usledio fantastičan vatromet i koncert Jelene Rozge.

 

U subotu je održano Regionalno finale a mladi su se takmičili u Najmlađi su se takmičili u 10 sportova – atletika, tradicionalni Koka Kola turniri u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojka, basket 3 na 3, tenis, stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku i šah.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Video: soko pres

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *