U BORU ODVOJENA SREDSTVA ZA MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

„U budžetu za 2021. godinu smo, već po ustaljenoj tradiciji, odvojili sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja. Ove godine je pet miliona dinara odvojeno za stručnu praksu, a kroz ovaj program angažovana su 32 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom.
Drago mi je da su to mladi ljudi koji će narednih šest meseci imati priliku da se upoznaju sa poslom kojim žele da se bave u budućnosti, da steknu prvo radno iskustvo i uđu u sistem rada, da bi stekli osnovno znanje za obavljanje posla za koji su se školovali.
Grad želi da pruži podršku mladim i talentovanim licima i da im da šansu da sve ono što su naučili tokom školovanja primene u praksi, a radno iskustvo koje će steći obavljanjem prakse je neprocenjivo i zasigurno odskočna daska za dalje napredovanje u karijeri.
Nadam se da ćemo iz godine u godinu, sa rastom budžeta i uvećanjem prihoda, zahvaljujući pre svega kompaniji ZiJin, odvajati sve veća finansijska sredstva za ovu oblast koja je jako bitna za naše mlade sugrađane, a koja pored stručne prakse uključuje i javne radove i mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *