NEMAČKI AMBASADOR TOMAS ŠIB U POSETI BORU

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ugostio Nj.E. ambasadora Nemačke g-dina Tomasa Šiba i što smo imali priliku da razgovaramo o nastavku saradnje između našeg grada i Nemačke razvojne banke.
Prethodnih godina grad Bor imao je jako dobru saradnju sa Nemačkom razvojnom bankom kada je u pitanju obnova sistema grejanja u Boru, pre svega modernizacija gradske toplane. Danas razmišljamo o novom načinu grejanja i izgradnji nove toplane koja treba da bude izgrađena na potpuno zelenoj energiji i da koristi komprimovani gas i drvnu sečku, a da u nekim kasnijim godinama imamo i mogućnost korišćenja solarne energije.
Ono što je za nas jako bitno jeste da u celom ovom programu rekonstrukcije sistema daljinskog grejanja, rekonstrukciju vrelovoda i podstanica radimo upravo u saradnji sa KfW bankom sa čijim sam predstavnicima danas i razgovarao.
Složili smo se da je ovaj projekat veoma bitan za grad Bor i siguran sam da ćemo zajedno, uz podršku Vlade Republike Nemačke i Vlade RS, raditi u interesu svih građana, a to je da grejanje učinimo efikasnijim i ekološki prihvaljivijim za naše sugrađane“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
Izvor: Aleksandar Milikić
Foto: Aleksandar Milikić

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *