Specijalna bolnica Sokobanja dobila sanitet opremljen kao bolnica u malom

Specijalna bolnica „Sokobanja” je od Ministarstva zdravlja i američke ambasade dobila sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom opremom. Ambulantna vozila, opremljena savremenim aparatima, deo su donacije od šest vozila, koje je obezbedila USAID za zdravstvene ustanove, a jedno takvo vozilo dobila je Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”. Direktorka ove zdravstvene ustanove dr Vesna Milanović izrazila je zahvalnost ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i ambasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godfri.

‒ Naša zdravstvena ustanova je dobila jedan vredan poklon, sanitet od Ministarstva zdravlja i američke ambasade. To je bolnica u malom, ima najsavremeniju opremu tako će ovim vozilom znatno biti olakšan rad zaposleni koji će moći pacijentima efikasnije da ukažu prvu pomoć i brže ih transportuju do zdravtvene ustanove ‒ istakla je dr Milanović.

Inače, Specijalna bolnica Sokobanja je u tri navrata bila kovid bolnica pri čemu je zbrinula 1400 teških pacijenata. Osoblje ove zdravstvene ustanove se pokazalo se kao veoma uspešno u lečenju obolelih od kovida-19. Direktorka Milanović kaže da je i medicinsko i nemedicinsko osoblje pružalo maksimalne napore da pomogne pacijentima u prethodnom periodu i da je dosta onih koji su potpuno izlečeni otišli svojim kućama i vratili se uobičajenim aktivnostima. Sudeći po svemu tome, sanitet je otišao u prave ruke.

 

Specijalna bolnica „Sokobanja” je uvela i specijalni paket rehabilitacije svih osoba nakon preležanog virusa korona, koji u toj zdravstvenoj ustanovi mogu dobiti potpuni oporavak, kao i proveriti kompletno zdrasvtveno stanje.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *