KNJAŽEVAC JE MEĐU 10 LOKALNIH SAMOUPRAVA ZA PODRŠKU UČENICIMA IZ OSETLJIVIH GRUPA

Opština Knjaževac učestvovavala je na drugom plenarnom radnom sastanku u Nišu koji je organizovao Centar za obrazovne politike, u okviru projekta Zajedno ka srednjoj školi – Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu.

Učesnicima su se na temu strateškog razvoja obrazovanja i vaspitanja, intersektorske saradnje, lokalnih budžetskih procesa i uloge civilnog društva u kreiranju i sprovođenju javnih politika obratili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije, Stalne konferencija gradova i opština i Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Predstavnici knjaževačke lokalne samouprave predstavili su položaj učenika iz osetljivih grupa u svojim sredinama, mere iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite koje preduzimaju i mere i aktivnosti podrške koje planiraju u budućem periodu kako bi i sa lokalnog nivoa bilo dodatno podržano obrazovanje učenika iz osetljivih grupa.

 

 

 

Izvor: opstina knjazevac

Foto: opstina knjazevac

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *