Prijem za članove Saveta mesnih zajednica

Rukovodstvo opštine Knjaževac organizuje prijem članova nedavno izabranih Saveta mesnih zajednica. Cilj ovakvih sastanaka je da preko svojih mesnih zajednica stanovništvo ruralnih područja, koje čini značajan deo sveukupnog stanovništva u opštini Knjaževac, dobija mogućnost stalne komunikacije sa lokalnom samoupravom čiji su deo, i na taj način omogućavaju samoupravi da pravilno sagleda probleme i potrebe sela.

Problemi meštana su različiti, te se na sastancima razgovara o infrastrukturnim radovima, komunalnom opremanju, uređenju domova i puteva. Opštinsko rukovodstvo je istaklo da želi da čuje potrebe i probleme meštana i izrazilo spremnost da pomogne realizaciju svih neophodnih projekata u interesu stanovnika seoskih sredina.

Prioriteti u narednom četvorogodišnjem periodu biće, pre svega, rekonstrukcija saobraćajnica, sanacija atarskih puteva, proširenje groblja, uređenje vodovoda, adaptacija seoskih domova kako se uslovi života meštana na selu ne bi razlikovali od gradskog načina života.

Na sastancima je istaknuto da se bez mesnih zajednica ne može, tim pre što je to prvi nivo vlasti preko kojeg meštani sela mogu da kažu šta ih tišti, da formulišu svoje zahteve ili da iznesu svoje viđenje kako bi selo trebalo da funkcioniše. Sve ono što Saveti ne mogu da reše potrebno je da upute meštane na adrese nadležnih za njihov problem.

Sastanci sa članovima Saveta mesnih zajednica nastaviće se i narednih dana, saopšteno je iz Kabineta predsednika opštine.

 

 

 

Izvori: knjazevackahronika.rs

Foto: knjazevackahronika.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *