Održana 12. sednica Skupštine opštine Sokobanja

Danas je u kongresnoj sali hotela „Moravica” održana 12. sednica Skupštne opštine Sokobanja. Pred odbornicima se našlo 12 tačaka dnevnog reda i dve dopune.

Odbornici su većinom glasova usvojili završni račun budžeta opštine Sokobanja za 2020. godinu pri čemu su: Ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva 691.459.000 dinara, ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci 594.918.000 dinara a razlika ukupnih primanja i ukupnih izdataka 96.541.000 dinara. U okviru ove tačke dnevnog reda, Snežana Radovanović, odbornica Socijalističke partije Srbije, zatražila je da se obračunaju i odbornicima daju na uvid i troškovi reprezentacije opštinske uprave i javnih preduzeća.

Većinom glasova usvojeni su i finansijski izveštaji sa izveštajem ovlašćenog revizora Javnog komunalnog preduzeća „Napredak” i Javnog preduzeća „Zelenilo” za 2020. godinu. Data je saglasnost na odluke o raspodeli dobiti po redovnom godišnjem finansijskom izveštaju za 2020. godinu, koju su doneli nadzorni odbori JKP „Napredak” I JP „Zelenilo”.

Odbornici su jednoglasno usvojili Poslovnik o izmeni poslovnika Skupštine opštine Sokobanja, po kome će odborničku grupu činiti odbornici jedne političke stranke, koalicije političkih stranaka ili grupe građana koja ima najmanje dva odbornika u Skupštini.

Na današnjoj sednici Saša Drljača razrešen je dužnosti člana Saveta za bezbednosti i Opštinskog štaba za vanredne situacije a za novog člana imenovana je Ana Veljković, sadašnji v.d. JKP „Napredak”. Jovica Milošević iz Žučkovca, razrešen je dužnosti člana Školskog odbora a kao novi član imenovana je Brankica Mihailović iz Vrmdže.

Kao dopune dnevnog reda na današnjoj sednici, većinom glasova usvojena je i Odluka o usvajanju godišnjeg plana zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2021. godinu i Odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Sokobanja – bivša kafana „Vardar”, čija je početna cena iznosila 45.000 evra a prodata je za oko 76.000 evra.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *