„SPORTSKE IGRE MLADIH“ U BORU

„Drago mi je što je upravo naš grad domaćin i jedan od organizatora jedne ovakve manifestacije koja okuplja veliki broj školaraca koji se nadmeću u nekoliko disciolina.
Zadovoljstvo nam je što možemo da podržimo ovaj projekat, što učestvujemo u njemu i što negujemo istinske i prave vrednosti prijateljstva, evropskog duha i svih onih vrednosti koje civilizacija i novo doba donose.
Deca su naš prioritet i obaveza svih nas je da im stvorimo najbolje uslove za rad i bavljenje sportom“, napisao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Skoro 200 učesnika iz 15 gradova Srbije učestvuje danas na dvodnevnom regionalnom takmičenju „Sportske igre mladih“ koje se, za istočni region, organizuje u Sportskom centru “Bobana Momčilović Veličković” u našem gradu.
Da je Bor grad sporta sa izvanrednom sportskom infrastrukturom, pokazuje i čast koju je našem gradu ukazao Savez za školski sport Srbije koji je, uz podršku Vlade RS, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizator ovog velikog takmičenja, istakao je član Gradskog veća Igor Janković.
Na takmičenju učestvuju školarci iz šest okruga, uzrasta 2006. godište i mlađi, koji se danas nadmeću u tri sportske discipline, i to u muškoj odbojci, šahu i tenisu, dok će sutra biti organizovana takmičenja u rukometu i stonom tenisu.
Pobednici ovog regionalnog takmičenja plasiraće se na državno prvenstvo, a najuspešnije ekipe sa državnog na završnu manifestaciju u Splitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Aleksandar Milikic, Grad Bor

Foto: Aleksandar Milikic

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *