„ZA NAPREDAK NEGOTINSKE KRAJINE-SLOŽNO“

Svečanim uručenjem čeka, donacije Kompanije „Eliksir Grupe“ Opštini Negotin, u subotu 12. juna označen je početak projekta „Za napredak Negotinske krajine- složno“. Na svečanosti upriličenoj na centralnom gradskom trgu, Ružica Popović, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Humano srce Šapca“ ček u vrednosti od 100 miliona dinara uručila je Vladimiru Veličkoviću, predsedniku Opštine Negotin.
Inicijativu „ Za napredak Negotinske krajine – složno“ pokrenuli su Opština Negotin i kompanija „Eliksir Grupa“ sa ciljem realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju i stvaraju nove šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije. Samo u 2021. godini zahvaljujući ovoj saradnji, u 39 sela negotinske opštine radiće se putevi, u gradu će biti urađeno pet dečjih igrališta, a sredstva za svoje prioritete dobiće i obrazovne ustanove za radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području cele opštine. Inicijativa predviđa i ulaganje u unapređenje zdravstvene zaštite – nabavku vozila za dijalizu negotinskom Zdravstvenom centru, kao i očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastiru Koroglaš i crkvama u Miloševu i Radujevcu. U okviru ove inicijative biće realizovani i drugi projekti na uređenju javne i komunalne infrastrukture.
„Danas je veliki dan za našu opštinu, Negotin, svaku mesnu zajednicu, svakog građanina, dete, zahvaljujući prijatelju naše opštine, porodici Popović i Kompaniji „Eliksir Grupa“. Primajući ček u ime svih nas dragi moji sugrađani, od gospođe Ružice, koji teži 100 miliona dinara, osetio sam ponos, radost i sreću jer mi se prvi u Srbiji možemo pohvaliti ovako vrednim poklonom koji će nam pomoći da promenimo neke stvari na bolje i prijateljem kome je stalo do Negotina i svakog građanina ovog kraja. Kompanija „Eliksir Grupa“ je prisutna u našoj opštini skoro deceniju, investira, zapošljava, pomaže i verujem da se na ovome neće zaustaviti. Donacija kojom ćemo realizovati mnoštvo projekata plod je odlične saradnje, razumevanja i poštovanja kompanije i lokalne samouprave. Potpisani Memorandum o razumevanju na 25 godina, neće biti samo slovo na papiru jer će prvi realizovani projekti već ove godine biti dokaz dogovorenog.“ istakao je predsednik Veličković i zahvalio Fondaciji i Kompaniji „Eliksir Grupa“ na donaciji kojom će se realizovati puno projekata, važnih za Opštinu Negotin i unapređenje života naših građana.
„Eliksir Grupa“ duže od dve decenije u sredinama u kojima posluje ostvaruje svoju viziju da stvara nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca. U Negotinu i Prahovu od 2012. godine, Eliksir pomaže razvoj infrastrukture, unapređenje kvaliteta zdravstvene i socijalne zaštite, očuvanje kulturnog nasleđa, pruža podršku sportu, zdravom životu i razvoju mladih. U protekle dve godine za projekte koji doprinose održivom razvoju lokalne zajednice u Negotinu i Prahovu Eliksir je uložio oko 48 miliona dinara.
„ Eliksir Grupa je partner zajednice. Na ovaj način afirmišemo povezanost i saradnju lokalne samouprave i privrede i predstavljamo model koji, kroz ovu sinergiju, dovodi do realizacije važnih projekata koji su na korist građanima. Odgovornost i održivost za budućnost moraju biti imperativ daljeg zajedničkog razvoja. Tome doprinosi i veliki projekat Industrijsko-hemijskog parka, kao i moderan stambeno-poslovni kompleks koji ćemo graditi u Negotinu sa ciljem da mlade zadržimo i vratimo u ovaj lepi kraj Srbije“ – istakao je Stanko Popović, predsednik „Eliksir Grupe“.
Na svečanosti u centru grada, u prisustvu brojnih gostiju i naših sugrađana, Maja Radulović, zamenica direktora Eliksir Prahovo, uručila je nagrade studentima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, autorima najboljih idejnih rešenja za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa Eliksir Garden koji će biti izgrađen na prostoru nekadašnjeg Krajina vina. U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupili su Nina Stošić i predškolci Dečjeg vrtića „Pčelica“, Etno grupa „Marinika“, Devojački hor Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, i KUD „Stevan Mokranjac“.
Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Stanko Popović, predsednik Eliksir Grupe zasadili su sadnicu badema kod biste kompozitora Stevana Mokranjca kao simbol dugovečnosti saradnje i prijateljstva i potom u pratnji gostiju i saradnika obišli izložbu idejnog rešenja savremenog stambeno-poslovnog kompleksa „Eliksir Garden“ u prostorijama ove kompanije.
U trodnevnom programu povodom promocije projekta „Za napredak Negotinske krajine“ u centru grada smenjivala su deca Predškolske ustanove „Pčelica“ , osnovnih škola i sportskih klubova koja su u okviru dana posvećenih najmlađima i sportu svojim umećem, igrama i osmesima pokazala da Negotinske krajina ima budućnost!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *