ODRŽANA 36. SEDNICA SO NEGOTIN

Na danas održanoj 36. sednici lokalnog parlamenta, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, a kojoj su pored 36 odbornika, prisustvovali i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i članovi opštinskog veća, razmatrano je devet predloga odluka i rešenja.
Odluku o završnom računu opštine Negotin za 2020. godinu koja je usvojena većinom glasova prisutnih odbornika, obrazložio je Miroslav Knežević, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju naglasivši da završni račun predstavlja činjenično stanje vezano za ostvarene prihode i primanja, i rashode i izdatke budžeta. U odnosu na planirane, ostvareni su prihodi i primanja u iznosu od 1.031.293.000 dinara, što je 70,76% ostvarenja. Pandemija virusa korona uticala je da prihodi i po osnovu poreza, takci, naknada i zakupa budu značajno smanjeni. I rashodi i izdaci su smanjeni i iznose 1.017.896.000 dinara, ili 69,84% od planirane veličine. Ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 33.518.000 dinara. Stalna budžetska rezerva, planirana u iznosu od 35 miliona dinara, izvršena je u iznosu od 30.403.000, dok je tekuća rezerva koja se koristi za otklanjanje posledica vanrednih okolnosti, od planiranih pet miliona, izvršena u iznosu od 4.675.000 dinara. Odbronici su danas usvojili i odluke o donošenju Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice K.O. Prahovo i K.O. Radujevac i donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju visokonaponskog voda 110 kV PRP Đerdap2- Nikine vode.
Na dnevnom redu današnje sednice bile su i odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin, utvrđivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Negotin i davanju saglasnosti na naplatu menica u 2021.godini, predatih radi obezbeđenja finansiranja projekata po osnovu Ugovora o donaciji. Opština Negotin i „Eliksir Grup“ zaključili su Memorandum o razumevanju kojim su načelno utvrđeni način i uslovi neophodni za realizaciju novčanih donacija koje Eliksir Grup planira da izdvoji iz svojih sredstava poslovanja za donatorske svrhe i da ih besplatno uplati Opštini Negotin za realizaciju opšte korisnih projekata.
Danas su usvojena rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća „Bogovina“ Bor za 2021. godinu, imenovanju Komisije za utvrđivanje naziva ulica, trgova i drugih delova naseljenog mesta i otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem na K.P. BR 3086/9 k.o Negotin.

 

 

 

Izvor: negotin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *