UREĐENJE BLEDERIJE

U okviru uređenja prilaza vodopadu Blederija uz finansijsku podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i lokalne samouprave, završeni su radovi na izgradnji stepeništa sa rukohvatom dužine oko 25 metara.

Radove je obišao predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić sa saradnicima.

Vodopad Blederija postaje značajna turistička destinacija u opštini Kladovo, koja je započela uređenje prostora oko spomenika prirode.

Za sređivanje tog prostora resorno ministarstvo izdvojilo je 6.033.000 dinara za sufinansiranje radova i drugih troškova u zoni prirodne atrakcije – istakao je Nikola Vuković, pomoćnik predsednika opštine Kladovo i dodao da je naredni korak je čišćenje korita reke Blederija.

Spomenik prirode ima četiri vrela, veliku akumulaciju u donjem toku, vrelsku pećinu Sokolovicu, krečnjačku klisuricu i slapove. Ovaj spomenik prirode nalazi se na površini od 398 hektara i dat je na upravljanje Turističkoj organizaciji opštine Kladovo.

Izvor: kladovo.org.rs
Foto: turisticka organizacija opstine Kladovo

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *