Dan Sokobanje i program svečanog otvaranja biće održani na letnjoj pozornici „Vrelo”

Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna i sa tim u vezi mere Vlade Republike dozvole, svečano otvaranje letnje pozornice „Vrelo” biće održano 21. juna na Dan opštine Sokobanja.

Ovaj multifuncionalni objekat, završen je početkom 2020. godine ali zbog pandemije kovida-19 nije stavljen u funkciju prošle godine. Ljubinko Milenković direktor Turističke organizacije Sokobanja kaže da je tender za ovaj događaj završen a da je program osmišljen tako da pokaže kakvim kapacitetima rapolaže ovaj objekat.

 

 

 

 

 

 

 

 

− Pripremili smo jedan kolažni program za sve meštane i turiste koji će se sastojati od nastupa pre svega kulturno umetničkih društava iz Sokobanje jer na taj način ćemo ovaj objekat predati Sokobanjcima . Nakon toga  biće održan onaj deo programa koji je tako osmišljen da pokaže kapacitete letnje pozornice „Vrelo”. U planu je da nakon nastupa Sokobanjaca odnosno hora „Sokolići”, KUD „Soko” iz Sokobanje i Amaterskog „SB” pozorišta nastupi Folklorni ansambl „Sveti Đorđe” iz Beograda sa 40 igrača, kako bi se videla moć velike scene na letnjoj pozornici „Vrelo”, nakon toga biće održan i jedan koncert umetničke muzike nastupiće „Mistik čelo bend” kako bi se na pravi način doživela akutsika tog objekta i nakon toga koncert koji je ovog puta namenjen mlađoj publici ali naravno i svima koji žele, koncert Sare Jo − najavio je Milenković.

 

Da podsetimo, objekat sadrži Veliku scenu, koja poseduje fizičke i tehničke mogućnosti za organizovanje događaja za veći broj gledalaca – koncerata, muzičko-scenskih događaja, festivala, predstava i sl. Kapacitet gledališta je 1.500 mesta za sedenje i 3.000 mesta za stajanje. Pored velike scene izgrađena je i mala scena, okružena vodenim prstenom. Kompleks najmodernijih otvorenih scena u Srbiji, uređen je i za dnevni boravak posetilaca sa pratećim sadržajima (klupice za odmor, zelene i cvetne površine, letnji šank, toaleti) MFK „Vrelo” sadrži i jedan ugostiteljski objekat i Vizitorski centar prirodnih vrednosti Sokobanje.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

Video: sokopres

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *